Ελαιουργείο Επιδαύρου Μπέκας, Παρθένο Ελαιόλαδο Ελαιουργεία Επιδαύρου Μπέκας, Παρθένο Ελαιόλαδο | Από το παρελθόν στο παρόν
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, τυποποιημένο, με ΔΩΡΕΑΝ παράδοση εντός λεκανοπεδίου Αττικής για παραγγελίες άνω των 5 λίτρων.
Ελαιόλαδα, παρθένο, αγνό, έξτρα, λάδι, υψηλή ποιότητα, κολιάκι αργολίδας, δωρεάν παράδοση Αττική
656
post-template-default,single,single-post,postid-656,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Από το παρελθόν στο παρόν

Χιλιάδες χρόνια πριν η ελληνική γη ευλογήθηκε με ένα δώρο που προοριζόταν να γίνει συνώνυμο με τον πολιτισμό της: την Ελιά .Σαν σύμβολο κοινωνικών και θρησκευτικών αξιών, προόδου, ειρήνης, ευημερίας, φρόνησης και φήμης.
Η θεά της σοφίας, η Αθηνά απονέμει στην πόλη που φέρει το όνομά της, την ελιά ως σύμβολο του δεσμού της με την πόλη. Όταν κάτω από τη σκιά μιας ελιάς μεγάλοι άνδρες, όπως ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης και ο Απόστολος Παύλος υποστήριξαν το νόημα της ζωής.
Ένα κλαδί ελιάς αποτελούσε στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες χρυσό μετάλλιο, καθώς ήταν το στεφάνι που απονέμαν στους νικητές. Ο θρύλος λέει ότι τα στεφάνια προήλθαν από ένα δέντρο που φύτεψε ο Ηρακλής .
Σήμερα, στη σκιά των μεγάλων παραδόσεων και των μύθων, το δέντρο της ελιάς λειτουργεί τόσο ως ένα παγκόσμιο σύμβολο της ειρήνης, καθώς και σύμβολο της Ελλάδα.
Το πιο σημαντικό είναι ότι η ελιά έθρεψε και έδωσε ψωμί σε αμέτρητες γενιές Ελλήνων και κέρδισε τη θέση της ως αναπόσπαστο τμήμα του πολιτισμού μας.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.